Ga naar inhoud


- - - - -

Firaxis kondigt opvolger Alpha Centauri aan


 Bijgevoegde Afbeelding: beyond-earth-boxshot.jpg

Firaxis heeft op de PAX een nieuw spel aangekondigd, namelijk Sid Meier's Civilization: Beyond Earth. Zonder het expliciet erbij te vermelden gaat hier eigenlijk om Alpha Centauri II, maar deze naam is onmogelijk voor Firaxis omdat Electronic Arts hier de merkrechten op heeft.

Het spel start op het moment dat de mensheid de aarde verlaat om opnieuw te beginnen op andere planeten. Je kunt als speler zelf kiezen welk volk je vertegenwoordigd, maar ook wat voor manschappen je meeneneemt (bijvoorbeeld soldaten of engineers) en wat voor vracht (bijvoorbeeld bouwmaterialen of wapens).

Beyond Earth is al bijna af. Het moet al dit najaar op de markt komen, voor alle drie besturingssystemen ondersteund door Steam: Windows,OS X en voor Linux.
Zie hier de trailer van het spel (zonder in-game scenes):


Time magazine heeft een interview geplaats met Anton Strenger, ontwerper bij Firaxis voor de hele Civilization V serie, senior producer Dennis Shirk en associate producer Pete Murray, over deze release. Hierin wordt ook verteld door de mensen van Firaxis dat het inderdaad doorbouwd op de ideeën en het ontwerp van Alpha Centauri, maar dat het verder een volledig nieuw en op zichzelf staand spel is:

Beyond Earth is a new entry in the Civilizationfranchise, and we’re definitely inspired by Alpha Centauri, but this is a different game and it’s meant to stand on its own.
0 Reacties

Aanbiedingen